vineri, 9 martie 2012

Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata



blat din 6 oua, 12 linguri zahar,50ml ulei, 9 linguri faina, 1 plic praf de copt
 albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste,  se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt.
se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua.

pt sirop: sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid, se indulceste cu zahar
se insiropeaza blatul rece

crema de frisca : 500ml frisca, 3 linguri de zahar pudra, suc de lamaie, o conserva fructe tropicale.
 frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie, se adauga fructele taiate cubulete mici.

pentru ornat: 200ml frisca, 1 lingura zahar pudra, suc de lamaie
frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

glazura de ciocolata: 150g ciocolata cu lapte, 100ml frisca lichida.
se incalzeste frisca se adauga ciocolata rupta bucatele s eamesteca bine pana se topeste.
 se glaseaza tortul cu glazura calduta.

asamblare: blatul se aseaza in tava cu perete detasabil, se insiropeaza, se pune jumatate de crema, apoi al doilea blat, se insiropeaza, se pune si restul  de crema.
se da la rece, apoi se glaseaza cu ciocolata.







12 comentarii:

  1. Mamaaa!! Mi-ar fi placut sa vad si sectiunea, cred ca mai rau imi faceam!! :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, ce frumos arata! Chiar daca nu e ornat prea sofisticat. Simplu si frumos! Sigur si gustos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici nu iti inchipui cat de mult imi place!... Ador torturile simple... Daca eu fac uneori si torturi mai incarcate, e doar fascinatia mea de a face acele ornamente si satisfactia de a vedea ca iese ceva frumos, dar daca ar fi sa aleg pentru sufletul meu, as alege un tort gat mai simplu dar elegant, asa cum este acesta!
    Felicitari!...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu fructe si cu friscaaaaaaaaaaaa...parca poate fi mai bun altfel ???
    Unde l-ai dus de nu ne-ai aratat si sectiunea ???
    Duminica relaxanta sa ai.
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos ornat si bun de mancat.........mmm.
    Duminica placuta !

    RăspundețiȘtergere
  6. Super bine arata ! Delicios de bine :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place cat de "grafic" l-ai decorat!

    RăspundețiȘtergere
  8. A iesit si soarele, numai buna o felie de tort cu frcute tropicale.

    RăspundețiȘtergere
  9. You are so gorgeous. Love your blog so much.

    Please follow my blog...

    ♥Love from Antalya♥

    http://antalya-magnificent-city.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Aspectul este deosebit dar reteta in intregime are anumite scapari si nu o sa evidentiez decat glazura care este mult prea multa ptr blatul de tort (spun asta din experienta...acum doua ora l-am terminat)...si tot referitor la glazura inlocuiti frisca lichida cu unt...rezultatul o sa fie mult mai spectaculos

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly