vineri, 28 august 2015

Prajitura "O noapte la Venetia"


  • O prajitura foarte aratoasa pe care am vazut-o pe Bucataras.ro
  •  mi-a facut imediat cu ochiul si mi-am zis ca trebuie sa fie tare buna!
  • Combinatia dintre blatul pufos de cocos,  aroma usor amaruie si romul din blatul de cacao
  •  impreuna cu crema dulce vanilata si glazura de ciocolata.......o nebunie aceasta prajitura!

  • Blatul de cocos:
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • Albusurile se bat spuma tare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare, densa care nu curge.
    Se adauga apoi faina, nuca de cocos si se amesteca usor de jos in sus.
    Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.....20/30 cm.

  • Blat de cacao:
  • oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta de rom

  • Se separa ouale, albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine.Se adauga pe rand galbenusurile, uleiul si esenta de rom si la final faina,cacoa si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava peste blatul de cocos.
  • Se da tava la cuptor la 180 de grade, timp de 20-25 de minute.

  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 10 linguri lapte
  • 150 g unt
  • 3 linguri faina sau amidon

  • Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga faina apoi laptele. 
    Se fierbe compozitia pe baie de aburi crema pana se ingroasa.
    Se da deoparte si se lasa la racit apoi se pune esenta de vanilie si se incorporeaza untul in crema. Se mixeaza bine pana se obtine o crema spumoasa.
    Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul racit si se da la rece pentru 30 de minute.

  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca sau lapte
Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu frisca si se topeste pe baie de aburi.
Se intinde peste crema.
Pofta buna!

4 comentarii:

Printfriendly